Herregistratie beroepsregister SKJ

Door LVSC Supervisor Marjo de Keijzer

In het kader van herregistratie beroepsregister SKJ dien je je reflectie te volgen bij een supervisor die is geregistreerd in een supervisorenregister van LVSC. Voor herregistratie is het van belang dat je reflecteert op je eigen handelen als professional. In je werk, werk je volgens de voor jou geldende professionele standaarden: de vakinhoudelijke en beroepsethische richtlijnen. Door regelmatig te reflecteren op professionele handelen, blijft je je bewust van de wijze waarop je handelt, de afwegingen die je maakt en hoe je deze afwegingen maakt.

Voor herregistratie gaat het om reflectie die aan de volgende punten voldoet:
1. Je professionele handelen staat centraal.
2. De reflectie is gericht op individuele vakinhoudelijke ontwikkeling. Hierbij komen verschillende dimensies van professionaliteit in samenhang met elkaar aan bod:
- technisch instrumenteel (gebruik ik de juiste methode(n), technieken, richtlijnen en kan ik uitleggen waarom?)’
- normatief (Maak ik de juiste - beroepsethische - afwegingen en hoe komen deze tot stand?)
- persoonlijk (Doe ik mijn werk op een manier die bij mij past?)

Bij afronding van het supervisie traject krijg je een LVSC reflectieverklaring, ondertekend door de LVSC supervisor Emcéjé.

Neem contact met ons op
SKJ_logo_RGB
lvsc 10

Aangesloten bij LVSC

Dé landelijke beroepsvereniging voor professionals in de begeleidingskunde

Praktijk Emcéjé is aangesloten bij de beroepsvereniging LVSC. LVSC is een pro-actieve beroepsvereniging die zorgt voor verdere ontwikkeling van professioneel begeleiden. Ook is LVSC een kenniscentrum en waarborgt zij kwaliteit door het onderbrengen van het register van supervisoren, coaches en bijbehorende opleidingen. Naast de LVSC registraties is Emcéjé deelnemer aan een intervisiegroep supervisoren om de kwaliteit van haar werk te garanderen.

© 2024 Praktijk Emcéjé